Взимат мерки срещу горещините
Взимат мерки срещу горещините / netinfo

Да се вземат мерки във връзка с възможността от нещастни случаи, причинени от необичайните горещини, призова областният управител Владимир Димитров.  Той изпрати писмо до кметовете на общини и ръководителите на Областна дирекция „Полиция”, Областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, Регионално управление на горите и Български червен кръст на територията на Благоевградска област.

Областният управител призовава да се вземат мерки за предотвратяване на пожари и да се създаде възможност за мобилизиране на населението в случай на възникване на такива., да се разкрият пунктове на за раздаване на вода около учрежденията, най-често посещавани от жителите на общината. 

Освен това е необходимо да се открият медицински пунктове с необходимото оборудване за оказване на първа помощ на граждани, пострадали от горещините, директорите на лесничейства и дивечовъдни станции трябва да осигурят ежедневни дежурства на мобилни групи от служители с възможности за незабавно оповестяване в случаи на пожар.