Общинското ръководство в Петрич въвежда допълнителни мерки за ограничаване на трошенето, чупенето, рязането и разрушаването на изграденото в Градски парк, случващо се основно късно през нощта.

Влизат в сила новият пропускателен режим. Градският парк ще бъде затворен за посещения от 23:00 часа до 06:00 часа. Целта е тази мярка да ограничи събирането на групички, умишлено съсипващи общинска собственост и ползващи съоръженията в парка за места на запой и пушене, а след това рушат.

Вандали в Стара Загора хвърлиха пейка в езеро

Това са следите всяка сутрин, установявани от служителите на Общината. На 15 юли отново са установени такива лица, спрямо които ще бъдат предприети мерки по установения ред. На този етап в парка има 16 видеокамери, които не покриват цялата му площ.

Ще бъдат монтирани допълнителни на невралгични места, където основно са концентрирани вандалските прояви. Записите след всяко рушене ще се предават на Полицията за последващи действия спрямо лицата, които са нарушители.

До момента няма съоръжение в Градски парк, на което да не е посегнато, включително са хвърляни камъни върху обитателите на водната площ. Община Петрич призовава за повече отговорност и нетърпимост - всеки, който е свидетел на подобни деяния, да уведомява веднага полицията.
Агенция "Фокус"