Въвеждат диференцирано заплащане на учителите в Благоевградско
Въвеждат диференцирано заплащане на учителите в Благоевградско / netinfo
Кметът на Община Благоевград Костадин Паскалев, началникът на Регионалния инспекторат по образованието Огнян Соколов, председателите на Съюза на работодателите в системата на образованието Димитър Арабаджиев, на Съюза на българските учители при КНСБ - Благоевград Красимир Попов и на КТ “Подкрепа” Георги Шошев подписаха Процедура за комплексно оценяване на персонала в системата на образованието на територията на община Благоевград.

Системата за оценка е разработена в изпълнение на „Програма за развитие на предучилищното възпитание и подготовки и училищното образование в община Благоевград през 2008/2011 година” и е приета с решение на Общински съвет в областния център, съобщават от кметска администрация.

Комплексното оценяване ще се прави на базата на цялостното трудово представяне, учебно – възпитателния процес, професионални характеристики и самооценка на служителите.

Въвеждането на диференцирано заплащане на учителите има за цел да повиши ефективността на работа на педагогическите кадри, както и да се създаде прозрачност на учебния процес.

Подобна стъпка се прави на общинско равнище за първи път в страната, заяви заместник – кметът по хуманитарните дейности Валентин Василев.

Според началника на Регионалния инспекторат по образованието Огнян Соколов система за оценка на труда на кадрите, работещи в сферата на образованието, ще има своя дисциплиниращ и мотивиращ ефект както за директорите, така и за учителите и всички работещи в училищата и детските градини в общината. Оттук нататък действително предстои сериозна работа и да очакваме добрите резултати от приложението на конкретната система за оценка, каза Соколов.