/ Община Банско
Влиза в сила заповедта на кмета Иван Кадев за временна забрана за движение на автомобили по част от пътя.Банско - хижа „Вихрен“, а именно - по отсечката от местност "Шилигарника" - първи паркинг - до хижа „Вихрен“, съобщиха от Общината.

Ограничението важи от 19 юли до 15 септември - в часовия интервал от 8:00 до 16:00 часа. Мотивите за решението са свързани с изключителната натовареност на частта от четвъртокласния общински път, като през часовия интервал, в които се въвежда забраната, преминават множество пътни превозни средства, групи от пешеходци, туристи и велосипедисти.

Общинският съвет в Банско е с нов председател (СНИМКИ)

При струпването на множество превозни средства и преминаващи туристи в участъка се създават реални предпоставки за застрашаване живота и здравето на участниците в движението и за възникване на пътнотранспортни произшествия, предава БТА.

В нея е отбелязано още, че в пътния участък, който се намира в Национален парк „Пирин“, се образуват и задръствания, които възпрепятстват евентуалния достъп на автомобили на Спешна медицинска помощ и други специализирани автомобили, в случай на нужда при инцидент на пътя или в планината.