Въоръжени грабители стреляха по сараф
Въоръжени грабители стреляха по сараф / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка, архив

Престрелка след въоръжен грабеж стресна минувачи по централната улица в град Петрич. Минути след 14.00 часа двама мъже с маски и с автомати нахлули в обменно валутно бюро, намиращо се близо до Градския универсален магазин в града, съобщиха източници на Дарик.

Сарафското бюро е собственост на петричкия бизнесмен Петър Околски. Той самият бил в обекта по време на обира. Един от мъжете стрелял с пистолет срещу Петър Околски, но не уцелил. Другият събрал наличните пари в чувалче.

При стрелбата няма пострадали. Сарафът Околски преследвал с джипа си единият от грабителите, който избягал с мотоциклет и с чувалчето с откраднати пари. След няколко метра мотоциклетистът катастрофирал в дърво близо на гимназия "Пейо Явороров". При инцидента той е получил наранявания и веднага бил транспортиран в Спешния център. Вторият беглец е задържан от полицаите. Установена е самоличността му - Константин Петров, на 28 години.

Единият от извършителите  е гръцки гражданин, съучастникът му е от Петрич. В целия град е засилено полицейското присъствие.