Втори съдия се отведе от процес срещу виртуалната убийца Колчагова
Втори съдия се отведе от процес срещу виртуалната убийца Колчагова / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Втори магистрат в Районния съд в Благоевград отказа да е докладчик по дело срещу обвинената във виртуална заплаха за убийство Лиляна Колчагова от Банско, отправена чрез форума на Дарик-Благоевград. Наказателният процес трябва да стартира по настояване на самата Колчагова, която настовява и съдът да я признае официално за невиновна, след като през месец януари прокурор Райна Бачева не образува срещу нея наказателно производство, тъй като не открила достатъчно данни за извършеното престъпление.

Веднага след отказа за образуване на наказателен процес за извършеното престъпление, за което бе обвиняема половин година, Лиляна Колчагова депозира жалба срещу постановлението на прокурор Бачева и поиска делото срещу нея да влезе в съдебната зала за да бъде прогласена официално от магистратите за невиновна и по този начин да изчисти името си, замесено в заплаха за убийство на съдебния шеф Красимир Аршинков.

Отвод от процеса миналата седмица си направи районният съдия Владимир Пензов. Той е изразил мотивите си за самотвода пред административния си ръководител Владимир Ковачев. Веднага след него примерът му последва и съдия Калина Иванова. Към този момент скандалното дело е преминало в ръцете на магистрата Екатерина Николова, съобщиха от деловодството на Районния съд в Благоевград.

"Краси внимавай като ходиш в Банско да не ти падне някоя керемида върху главата", са думите написани в инкриминирания коментар във форума на Дарик нюз,  който според полицаите е пуснат от компютър, собственост на Лиляна Колчагова.

Името на Лиляна Колчагова нашумя през последните години след съдебен спор за "Ваканината къща" в Банско. Претенции към наслествения имот на Колчагова проявява бизнесменът от Перник Красимир Методиев, управител на фирма "Лидо". Методиев е клиент на адвокат Михаела Аршинкова-съпругата на председателя на Окръжния съд Красимир Аршинков.