Втори ден издирват възрастен мъж в Пирин
Втори ден издирват възрастен мъж в Пирин / снимка: БГНЕС

Втори ден планински спасители от Разлог издирват по северните склонове на Пирин 84-годишния Иван Колев от Стара Загора, който е в неизвестност от вторник сутринта, съобщава БГНЕС. 

В понеделник група туристи от Стара Загора тръгват от с. Сенокос, община Симитли, през връх Пирин към хижа „Яворов” над Разлог. Групата губи пътеката от връх Пирин към Даутов връх, тъй като този маршрут се използва отскоро и няма маркировка.

Туристите се загубили и се разделили на две групи. Половината от тях пренощували в понеделник вечерта на билото между върховете Пирин и Даутов връх. Останалите продължили към х. „Яворов”. Уговорката била във вторник нощувалите на хижата да се върнат и да донесат на останалите храна и вода.

Във вторник сутринта Колев казал на туристите, нощували с него на билото, че не може да продължи към х. „Яворов”, затова тръгнал сам да се спуска надолу към прохода „Предел”.

За последно Колев е видян в района на Даутово езеро, намиращо се под едноименния връх.

Вчера изчезналият е бил издирван от 5-ма планински спасители от службата в Разлог по възможните маршрути за движение към Предел. Днес в издирването на 84-годишния изчезнал турист се включи и група от 10 спасители, каза дежурният в ПСС-Банско Иван Асев.

От полицията в Разлог апелират към гражданите, които имат информация за изчезналия планинар да се обадят на тел. 166, 112 или да сигнализират в най-близкото полицейско управление.