Времето остава променливо
Времето остава променливо / снимка: Дарик-Благоевград, Елина Христова

Променливо ще е времето през целия ден, информират от Националния институт по метеорология и хидрология пред БГНЕС. Преди обяд ще е слънчево, но още преди пладне ще започне да се развива купеста облачност, като по-късно ще прерасне в купестодъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми. Предимно слънчево ще е над Югозападна България. Температурите ще останат без промяна, в повечето места между 28° и 33°, в София 30°, а в крайните югозападни райони до 36°.

В планините до обяд ще бъде слънчево. Около и след пладне, когато се развие купестодъждовна облачност ще превали и прегърми. Вятърът по билата ще бъде умерен от североизток, усилващ и променящ се по посока по време на буря. Температурата на 1200 м ще бъде около 24°, на 2000 м - около 18°.

През деня по Черноморието ще има временно увеличение на облачността, но ще остане без съществени валежи. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури около 28-30, температурата на морската вода ще се задържи 24-27°. Вълнението на морето ще е слабо - до 2-3 бала.

Подробна прогноза за времето във всички населени места в България за днес и за следващите 10 дни четете на Vremeto.bg