Войводите застават зад Костадин Хаджигаев
Войводите застават зад Костадин Хаджигаев / netinfo
Войводите застават зад Костадин Хаджигаев
62484
Войводите застават зад Костадин Хаджигаев
  • Войводите застават зад Костадин Хаджигаев

ВМРО - Благоевград подкрепя сегашния областен управител Костадин Хаджигаев и смята за неуместна евентуалната негова смяна, обяви Станимир Радулов, председател на ВМРО - МД "Вардар"

Той аргументира позицията на организацията с това, че Хаджигаев работи в посока сътрудничеството между България и Гърция.

"Областният управител успешно се бори, на 4-ти май в село Баница, Гърция, да се направи събор на българо-гръцкото сдружаване и по-този начин да се покаже един нов модерен поглед върху историята", заяви Радулов.

По време на срещата с медии, от ВМРО коментираха и новосформираното правителство, като обявиха, че според тях, служебният премиер Марин Райков трябва да получи кредит на доверие, за да може ефективно да работи в тежката ситуация, в която се намира страната.

Според тях основната задача на служебното правителство е да подготви провеждането на честни демократични парламентарни избори на 12 май.

От ВМРО настояват новосформираният кабинет да замрази сметките за ток и парно за януари и февруари, до извършване на пълна ревизия на дейността на ЕРП-тата.

Освен това от организацията искат в срок от 1 месец. правителството да направи проверка на ЕРП-тата и да оповести резултатите, като при констатирани нарушения, да се започне процедура по разваляне на договорите.

Сред останалите искания са: ревизия на изразходваните обществени средства от предишното правителство и данните да бъдат публично оповестени, във всички институции да се създадат възможности за участие на представители на протестиращите.

В звуковия файл - Станимир Радулов