Водят принудително свидетел по делото срещу детеубиеца Манчо Панюков
Водят принудително свидетел по делото срещу детеубиеца Манчо Панюков / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Благоевградските магистрати постановиха принудително довеждане в съда на важен по делото срещу Манчо Панюков свидетел. Приятелят на детеубиеца от Осиково - Марян Беков, бе глобен 100 лева заради неявяването му в съдебната зала днес.

По време на наказателния процес, показания даде чичото на Манчо, който също се казва Манчо Панюков. "Тези убийства нямаше да станат, ако бащата на Манчо беше постъпил поне веднъж спрямо сина си като истински родител", изтъкна чичото-съименник на подсъдимия. Той каза още, че баща му не е полагал никакви грижи за него като юноша, а след смъртта на майка му, живял на съпружески начала с две млади жени.

Според роднината, Манчо много силно е обичал децата си Иво и Еди, до мига преди да ги обезглави  в началото на месец февруари. Чичото на Панюков заяви още, че Манчо е обичал и съпругата си Биляна, даже поясни пред съда, че винаги за нея той е купувал маркови дрехи, независимо дали със собствени пари или с такива взети от лихвари.

По време на дадените показания от братовчеда на баща си, подсъдимият Панюков за първи път в хода на наказателния процес изрази гласно емоцията си и плачейки каза в залата, че въпреки всичко Биляна е била неблагодарна.

Делото срещу Манчо продължава на 8 януари, тогава се очаква съдът да произнесе тежката си присъда.

Драмата с Манчо Панюков стана на 4 февруари в село Осиково. Тогава той закла синовете си Иво и Еди и запали къщата на тъста си Мурад Парапанов, при което пострадаха общо петима души, сред които и съпругата на Манчо - Биляна, починала дни след трагедията в "Пирогов".