ВМРО: Няма да допуснем Муса Палев в Областната управа
ВМРО: Няма да допуснем Муса Палев в Областната управа / Дарик - Благоевград, Добряна Христова

ВМРО определи като абсолютно неприемливо решението на МС, с което Муса Палев бе назначен за областен управител на Благоевград.

"Ние ще направим всичко възможно да не допуснем Палев в сградата на Областната управа, а ако все пак той успее да встъпи в длъжност, ще направим всичко възможно да не признаваме неговото качество на областен управител", заяви на нарочна пресконференция зам.-председателят на воеводите Ангел Джамбазки.

Той поясни, че от партията възнамеряват да организират масов протест в деня на встъпване в длъжност на новия губернатор.

"Няма как 100 години след Балканската война, в един от най- българските краищата на Отечеството - Пиринска Македония да бъде назначен областен управител от тази партия", коментира още Джамбазки.

Той определи като несъстоятелни твърденията за експертност в правителството. "По отношение на другите назначения в държавата - Министерство на образованието, Министерство на младежта и спорта и Министерство на Културата се озовават в ръцете на тази партия. Това е едно правителство на ДПС, БСП, създадено с помощта на един палец - палецът на Волен Сидеров", заяви Ангел Джамбазки.

По време на срещата той призова всеки, който се чувства българин да се включи в протеста пред Областната управа, в деня на встъпване в длъжност на Муса Палев като губернатор на Благоевградска област.

"Чух, че БСП искали да накажат местните си, защото са се представили слабо на изборите. Благоевград не е разменна монета. Имало е спор между Пловдив и Благоевград - на кого да дадат ДПС. Това не е баклава да я делят на парчета и да я раздават", заяви още зам.-председателят на ВМРО.

По време на срещата той коментира и назначението на Делян Пеевски за председател на ДАНС, като подчерта, че от партията не приемат представител на ДПС да заема тази длъжност. "Това означава ДПС да управлява българската национална сигурност", каза още Джамбазки.