ВМРО-НИЕ започна кампания Не сме забравили
ВМРО-НИЕ започна кампания Не сме забравили / Дарик - Благоевград, Елина Христова, архив

ВМРО–НИЕ предприе мащабна кампания под мотото „НЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ!” във връзка със 107 години от Илинденско–Преображенско въстание. Билбордове с картата на Санстефанска България поставиха активисти от структурите на ВМРО–НИЕ на всичките ни гранични пунктове, съобщават от организацията.

Това е най-мащабната информационна кампания, посветена на Илинденско- Преображенското въстание, което е най-висшата форма на борческо напрежение в Македония и изкупителна дан на общия български стремеж към свобода. Кампанията ще продължи до 15 август.

Празничните Илинденски тържества започнаха в Гоцеделчевско. Кулминацията е в местността "Попови ливади", край село Илинден. Там е и активът на ВМРО-НИЕ, начело с председателя Петко Атанасов и  заместника му Георги Тренчев - зам.-кмет на Разлог. В работна среща преди събора участваха членовете на Изпълнителния комитет на партията, представени от общинския съветник в Петрич Благой Калъпсъзов и лидера в Пиринско - благоевградският общинар и кандидат за кмет, Иван Ризов.