ВМРО - НИЕ откри нов офис в Разлог
ВМРО - НИЕ откри нов офис в Разлог / снимка: Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

За поредна година ВМРО – НИЕ в Разлог организира и обедини всички политически сили в честването на датата 14 септември -Кръстовден.

На 27 14 септември 1903г. - Кръстовден избухва въстание в Серския революционен окръг. Сражения се водят почти по цялата територия на Серския революционен окръг. В тях заедно участват Яне Сандански, кап.Стоянов, полковник Янков.

Организирани в тържествено шествие и под знамената на ВМРО – НИЕ, колона от признателни граждани на Разлог положиха венци и цветя пред паметника на легендарния войвода -поет Пейо Яворов, пред паметника на Магделина Юрукова и пред паметника на загиналите за свободата на Пиринския край. Беше отслужена панихида в тяхна памет.

Тържественото мероприятие бе уважено от лидера на ВМРО – НИЕ Петко Атанасов, кмета на община Разлог Красимир Герчев и председателя на Общинския съвет д-р Радко Тумбев.

Заместник - председателят на ВМРО – НИЕ Георги Тренчев припомни на всички за паметните събития, които бележат освобождението на Разлог от турско робство и призова съгражданите си да се гордеят с историята си.

Ден по-рано ВМРО – НИЕ с тържествен водосвет отвори нов офис в центъра на Разлог, с което даде сериозна заявка за активно участие в политическия живот на общината. На водосвета присъства и областният председател на ВМРО – НИЕ Иван Ризов заедно с членове на Областното ръководство на партията.