Владимир Елезов: Да на референдума за електронно гласуване
Владимир Елезов: Да на референдума за електронно гласуване / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Кандидатът за кмет на Благоевград Владимир Елезов и съекипниците му в надпреварата за общински съветници разчупиха формата на предизборните събрания с улично шоу.

Повече от 300 млади момичета и момчета скандираха на една от централните улици в града за успех и победа с бюлетина 31 на предстоящия вот.

На импровизираната сцена и зад пулта седнаха Владимир Елезов и Ивайло Бабанов, който е под номер 10 в листата за бъдещ местен парламент.

В ролята на музикален водещ Бабанов предостави свободно микрофон на отседналите в съседни кафенета симпатизанти и верни последователи за блиц въпроси към кандидат-градоначалника. 

"Ако искате да се виждаме по-често с вас в красивия Благоевград, за да работите тук, а не да заминавате, както по нашенски казваме - на София, Европа или на Америка",  гласувайте с бюлетина 31. Ние сме едни от вас - вече доказахме, че можем да управляваме, че сме най-млади, образовани и отворени за идеи, предложения за промяна на статуквото в общината. Само ние можем категорично да се противопоставим на ширещото се прокарване на корпоративни и лични интереси, които са в ущърб на всички в Благоевградско", призова Владимир Елезов.

Присъствалите на уличното парти активно се включиха в неформална дискусия. Въпросите им бяха насочени към шуробаджанащината в управлението през последните години, а препоръките им - здрав отпор и работа срещу корупцията.

"Ще ги изгоним, няма да позволим безнаказаното източване на общинската хазна, на парите на редовите данъкоплатци, от които се възползват шепа местни феодали в бизнеса, политиката, диктуващи ежедневието на хората в Благоевград. Сега, но и след изборите, ще кажем "не" на безмисленото политиканстване, високомерие и злоба. Ние от ЕКИП защитаваме идеите си с аргументи, в диалог и в принципен спор. Първи сме сред останалите опоненти в този вот, които водим кампания и за електронното гласуване. Казваме "да" на правото на всички да реализират свободен глас, независимо, че са извън страната и родните места. С този активен вот на референдума на 25 октомври, ще постигнем и следващи народни допитвания по жизнено важни въпроси", призова кандидатът за кмет Владимир Елезов.



В типичното за ЕКИП провеждане на предизборна кампания, бяха шаржирани предишни и настоящи местни и държавни управници. Десетият в листата Бабанов пръв бе надарен с гердан от финикийски знаци от съекипника му Христо Кючуков. Шоуто продължи 13-ят в листата на коалицията, Николай Виделов - Блеки.