Винената партия приема рекорден брой членове
Винената партия приема рекорден брой членове / снимка: Винена партия

На XVI си конгрес уникалната Винена партия, без апетити за власт, ще приеме рекорден брой нови членове в редиците си, издаде в аванс председателят на Винената партия Иван Лулейски.

Преди 16 години дни преди Коледа - на 21 декември, почитатели на грозодвия еликсир от симитлийското село Черниче учредяват единствената по рода си Винена партия. Нещото, което ги обеднинява и до днес, не само на празници, е чашата хубаво домашно вино.

Традицията и до днес е жива-на 21-декември да се лее червено вино и да звучат хубави песни.  Зимата е люта- единствено пълните бъчви с вино сгряват душите и сърцата на членовете на Винената партия.

Членовете на винената партия си имат химн и свой клуб-местна механа, в която и през тази година ще отбележат 16 години от създаването си.

Днес кметът на община Симитли Апостол Апостолов приема в кабинета си деца коледари. По традиция в навечерието на Рождество Христово хлапета наминават и през общинска администрация за да орисат с добро. Градоначалникът ще посрещне коледарите в 10.00 часа.

В последния работен ден преди празничните за Коледа е и концертът на новата спортна формация „Нова”. Коледният концерт на атлетичните дами започва в 18.30 часа в читалището в град Симитли.