Вихрен с Джайеоба победи в последната си контрола
Вихрен с Джайеоба победи в последната си контрола / netinfo

Вихрен победи Пирин Банско с 1:0 в последната си предсезонна контрола. Единственият гол в мача вкара гръцката звезда Христос Маладенис в 69-та минута на двубоя. Той засече с глава великолепно центриране на Зоран Златкосвски и това се оказа единственото попадение за спаринга. В последната минута Маладенис можеше да вкара и втори гол. Тогава след удар на Еривертон от фаул, Аршинков отби топката в краката на гръцкия нападател, който от 3-4 метра би право в ръцете му.

В 75-та минута Джайеоба, който дебютира с фланелката на Вихрен, сам срещу вратаря на Пирин Аршинков не успя да го преодолее.

Двата отбора направиха здрав мач на терена с изкуствено покритие в Сандански, като особено през първото полувреме двубоят бе равностоен. Старши треньорът на Вихрен Филип Филипов бе дал почивка на Зографакис, Еламе, Шукардиня, Фехер и Джоров.

Отделно в 10-та минута се контузи Емил Тренков и докато влезе Бруно Паеш Вихрен игра с човек по-малко близо 10 минути.

Ръководство на Вихрен реши непосредствено преди двубоя да преотстъпи на Пирин Банско Руслан Иванов, който изигра веднага пълни 90 минути за новия си клуб. След почивката Вихрен вдигна оборотите. Най-напред Уго Сантош прехвърли вратаря, но и вратата. Веднага след попадението на Маладенис Вальо Георгиев и Златковски пропуснаха пред вратата на Банско. Единственото по-сериозно положение за гостите през второ полувреме пропиля влезлият като резерва Емил Драчев.

След мача старши треньора на Вихрен Филип Филипов сподели пред БТА, че Джаейоба е вече в неговия отбор. "Ако съумее да си оправи нещата с последния клуб където е играл, ще бъде картотекиран във Вихрен. Давам почивка на футболистите до понеделник след обяд, когато ще направя първата тренировка за седмицата преди мача срещу Левски за първенството. От днес преотстъпваме Руслан Иванов на Пирин Банско", каза Филип Филипов.

Двубоя изгледа президентът на Вихрен Константин Динев в компанията на известната фолк певица Емилия – майка на сина му Иван.