Вельо Илиев дискутира Програмата за развитие на селските райони на работна среща
Вельо Илиев дискутира Програмата за развитие на селските райони на работна среща / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова, архив

Кметът на Община Петрич инж. Вельо Илиев ще участва днес в работна среща, организирана от министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов, съобщиха от кметството в южния град. Ще бъде обсъден в новият прием на проекти по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.

Срещата е по инициатива на Министерството на земеделието и храните. В дискусията ще се включат експерти от Управляващия орган на ПРСР – Дирекция „Развитие на селските райони”, Държавен фонд „Земеделие” – Разплащателна агенция, Националното сдружение на общините в Република България, както и кметове от малките населени места в страната, които могат да кандидатстват с проекти по програмата.

Основните теми, които ще бъдат дебатирани, са свързани с предстоящия прием - от 20 септември, на проекти по мерки 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” и 322 „Обновяване и развитие на населените места”, промените в нормативната база, както и изпълнението по програмата до момента.