Вельо Илиев дари кувьоз за 26 хил. лв. на петричката  болница
Вельо Илиев дари кувьоз за 26 хил. лв. на петричката болница / снимки: Община Петрич

Кметът на община Петрич инж. Вельо Илиев и Ротари клуб дариха на Неонатологичното отделение на МБАЛ „Рокфелер” транспортен кувьоз на стойност 26 000 лв. От община Петрич са отпуснати и средства в размер на 42 000 лв. за основен ремонт на родилното отделение, съобщават от пресцентъра на Кметска администрация.

Вельо Илиев дари кувьоз за 26 хил лв на петричката  болница
netinfo

Инж.Вельо Илиев заяви, че всички усилия на община Петрич са насочени към модернизация и запазване на болницата. С най-новата придобивка лекарите ще имат възможност да ощастливяват повече семейства, чиито деца се раждат недоносени. Д-р Олег Яков – управител на МБАЛ „Рокфелер”, и целият екип на родилното отделение искрено благодариха за направеното дарение.

Кувьозът е иновация от последно поколение и е предназначен за лечение на високо рискови новородени, както при оказване на спешна медицинска помощ, така и в болнична среда.

Дареният кувьоз ще осигурява на рисково новородените бебета контролирана среда, поддържаща не само необходимата топлина, но и насочваща метаболичната им енергия към растеж.

Модерната техника намалява нуждата от местене на бебето за извършване на различни процедури, като една от тях е измерване на теглото чрез вграден кантар, без да се обезпокоява новороденото или без стрес и изваждане от топла среда.

Кувьозът има възможност за светлинен и звуков мониторинг, система за осигуряване на уникална топлинна среда и най-добрата възможна грижа за новородените.