/ Община Благоевград
С богата програма Община Благоевград ще зарадва малките жители и гости на града по повод светлите християнски празници, които предстоят. Първата инициатива, включена в празничната програмата, е „Великденска работилница“. Тя  ще бъде открита на 2 април във фоайето на Младежки дом- Благоевград.

До 5 април талантливите деца на Благоевград ще имат възможност да боядисват яйца, да рисуват върху тях, да измислят нови и интересни идеи за украсяване. Във „Великденска работилница“ ще бъдат изработвани и поставки за яйца, великденски картички, украшения по повод един от най- светлите християнски празници Великден.

В традиционната инициатива ще се включат деца, представители от всички детски учебни заведения, както и ученици от първите класове на началното училище. За тяхната по-лека работа и насоки ще се грижат възпитатели, учители от Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

Програмата на Община Благоевград ще продължи с интересни игри и предизвикателства, сред които и вече любимата на децата- „На лов за великденски яйца“.