Васил Чолаков директно от Втория национален митинг за учителските заплати
Васил Чолаков директно от Втория национален митинг за учителските заплати / netinfo
35 автобуса с преподаватели отпътуваха от Благоевградска област, за да се присъединят към втория национален митинг, който се провежда в София. Общо 12 автобуса бяха само от Благоевград.

Националното митинг шествие е организиран от синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа”, от синдиката на българските учители и от Независимия учителски синдикат към КНСБ.

Точно в 11.00 часа две учителски шествия тръгнаха по софийските улици. Първото с учители от Северна България от НДК, а второ с техни колеги от Южна България по площад „Александър Невски”. Двете шествия около 11.30 се събраха на площад „Александър Батенберг”, където започна и националният протестен митинг.

"Учителите са въоръжени с българския трибагреник, синдикални знамена и звънци, както и много плакати...Ще искаме 5% от БВП да се заделя за образованието", каза за Дарик председателят на КНСБ - Благоевград Васил Чолаков.

Какъв е шумът на парите, когато ги няма? - Чуйте повече от звуковия файл: Директно от мястото на събитието информира още председателят на КНСБ - Благоевград Васил Чолаков.