В театъра прожектират безплатно Козелът
В театъра прожектират безплатно Козелът / снимка: Дарик - Благоевград, Десислава Янкулова, архив

Благоевградчани могат да гледат филма “Козелът”, който ще бъде прожектиран напълно безплатно тази вечер от 18.30 ч. Българският филм е създаден през 2009 година. Режисьор е Георги Дюлгеров, сценаристи са Кристин Димитрова и Георги Дюлгеров.

В продукцията участват Иван Бърнев, Анджела Родел, Иван Савов, Красимир Доков и др. Историята на филма е по мотиви от едноименната новела „Козелът” на писателя Йордан Радичков. Филмът разказва за козел, който е представен като мъдро и добро същество, което слиза от небето с мисия да позволи на хората да намерят скрито съкровище в древно тракийско светилище. Имането става причина мъж и жена от различни националности и културни ценности да осъзнаят, че най-голямото съкровище е това, че са заедно. Благоевградската публика ще има възможност да се срещне с актьора Иван Бърнев.

В петък вечерта Община Благоевград подари на жителите си и безплатна прожекция на емблематичния български филм "Вчера". Лентата на сценариста Владо Даверов и режисьора Иван Андонов излезе на екран през 1987 година. Във филма участват Христо Шопов, Георги Стайков, София Кузева, Светла Тодорова, Георги Русев, Никола Рударов, Стоян Алексиев, Красимир Ранков, Павел Поппандов.

Прожекциите се организират със съдействието на “Пристигащо кино” на Андрей Слабаков, а домакин е Драматичен театър “Никола Вапцаров”.