В сряда гръцките фермери решават дали да прекратят протестите
В сряда гръцките фермери решават дали да прекратят протестите / netinfo
Най-рано в сряда се очаква решение дали протестите на гръцки фермери с блокади на пътищата, включително и по границата с нашата страна, ще продължат или ще бъдат преустановени. Това каза в предаването „Седмицата” по Дарик Пламен Иванов – генерален консул на България в Солун.

„Исканията на гръцките протестиращи остават същите: едното е да си получат в сметките парите, които са им обещани и второто – да видят резултатите от срещата, която ще има министърът на развитието на селските райони и прехраната Александрос Кондос в Брюксел, да бъдат утвърдени 500-те милиона евро, които бяха определени и чак тогава ще вземат решение за вдигане на блокадата”, обясни Иванов.

„По взаимна договорка между българските и гръцките гранични власти, заедно с протестиращите, се определят часове, в които да се отваря граничният пункт. От няколко дена се пропускат по около 280 камиона, очакваме толкова да бъдат пропуснати и днес”, допълни консулът ни в Солун. „Постоянна възможност за преминаване обаче към момента не може да бъде осигурена, до сряда вероятно положението ще бъде такова”, обясни Пламен Иванов.