В  СОУИЧЕ отбелязват Международния ден на думата благодаря
В СОУИЧЕ отбелязват Международния ден на думата благодаря / снимка: Дарик-Благоевград

СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски” в Благоевград организира изработване на емблеми, дискусия и тържество по случай Международния ден на думата „благодаря”, който се  отбелязва ежегодно на 11 януари.

В учебното заведение е обявена декада на добрата дума. Подготвяйки се за този ден в свободното си време и в часовете по изобразително изкуство, руски, английски и френски език децата изготвиха постери с интересни мисли на различни езици, картички, рисунки, сувенири, значки, колиета, емблеми. Гостуваха на съучениците си от други класове и подаряваха изработеното от тях.

Мероприятията имат емоционален и възпитателен характер. На 20 януари всяко дете ще носи собственоръчно изработена емблема за добрата дума, която ще му напомня за деня без грубост, неуважение и несъобразителност. На определени места ще има постери за вежливостта.

Началото на учебните занятия за първа и втора смяна ще започне с минути, посветени на личното детско творчество на тази тема, а от 12.30 до 13.00 часа в театрални моменти учениците ще споделят мисли на български, руски, английски и френски автори.