В Сандански арестуваха серийните крадци Сабин и Сабина
В Сандански арестуваха серийните крадци Сабин и Сабина / снимка: Dariknews

Сандански полицаи задържаха извършители на множество домови кражби. Вчера в Районното управление на МВР в курортния град е получен сигнал от санданчанина М. Чорбаджийски, който съобщил, че заварил в жилището си крадец. Изпратеният на място полицейски екип установил в апартамента на Чорбаджийски, намиращ се в жк „Спартак”, разхвърляни вещи и разпилени по пода пари на обща стойност 110 лв.

След като видял собственика на жилището, крадецът побягнал и се оттеглил с автомобил, който го чакал в близост до блока. Униформените незабавно предприели заградителни действия и след кратко преследване колата на беглеца била спряна.

В Районното управление на МВР - Сандански са задържани с полицейска заповед за 24 часа 38-годишният Сабин Трифонов от от с. Лозен, който по данни на полицията е криминално проявен и осъждан, и съучастничката му Сабина Петкова, на 32 г. от София.

За проникване в жилищата, които са обирали, крадците са ползвали подправени  ключове и специално устройство за отключване. В хода на разследването е станало ясно, че двамата задържани са съпричастни към извършването на още две домови кражби в благоевградския квартал „Струмско” предния ден.

Двамата крадци са действали на територията на цялата страна. По случая е образувано полицейско дознание.