В Разложко строят улица с пари от Програмата за развитие на селските райони
В Разложко строят улица с пари от Програмата за развитие на селските райони / снимка: Община Разлог

Община Разлог започва изграждането на ул. „Васил Бельов” н с. Елешница със средства от Програмата за развитие на селските райони, съобщиха от кабинета на кмета инж. Красимвир Герчев. Конкурсът е спечелен от строителната фирма „Пиринстрой инженеринг” – Благоевград, предложила най-ниската цена - 289 000 лв. Крайният срок за обжалване на избраната фирма изпълнител изтече, информираха от община Разлог.

Проектът включва цялостно изграждане на 404 м улица и тротоар. Първоначалната стойност на проекта е около 600 000 лева. 11 фирми кандидатстваха в процедурата за изграждането на улицата. Срокът за приключване на обекта е 130 дни. Гаранционният срок е 8 години.

Проведената процедура бе изключително прозрачна и открита, със спазване на всички изисквания по Закона за обществени поръчки, уверяват от кметството. Реализирането на проекта и качественото изпълнение на строително-моннажните дейности ще бъде контролирано лично от градоначалника, съобщиха от Общината.

С изграждането на тази улица се решава основен проблем на жителите на Елешница. Реализирането на проекта ще остави селото без неасфалтирана улица. Проектът е свързан и с процедурата, която в момента се изпълнява за укрепване на свлачището в района на селото.