В Разлог утвърдиха програма за противодействие на корупцията
В Разлог утвърдиха програма за противодействие на корупцията / netinfo
Кметът на община Разлог инж. Любен Татарски одобри програма за прозрачно управление, превенция и противодействие на корупцията.

Програмата е част от стратегията на Министерски съвет и има за цел превенция и ограничаване на корупционния риск.

Съгласно документа в община Разлог са създадени публични регистри на общинските имоти и на отдадените под наем жилищни и не жилищни общински имоти, уточниха от кметството.

За повишаване на общественото доверие в общината и засилване на гражданския контрол са предвидени публични обсъждания с участието на неправителствени организации, които да дават възможност на гражданите да участват в решаването на обществено значими въпроси.

Създадена е комисия за контрол на сключените договори, която да следи за изпълнение на клаузите по тези договори и да докладва на кмета на oбщината.

Регламентирани са ясни и ефективни правила за взаимодействие между гражданите и служителите в общината, осигурена е и прозрачност в областта на обществените поръчки, като при провеждане на конкурси ще бъдат допускани външни наблюдатели и журналисти.

В новата интернет страница на община Разлог е предвиден специален раздел за корупционни сигнали и информация за мерките, които се взимат от общинското ръководство в тази насока, съобщиха още от администрацията на Любен Татарски.