В Пиринско отбелязаха за първи път Международния кооперативен ден
В Пиринско отбелязаха за първи път Международния кооперативен ден / netinfo
Над 150 членове на Областния кооперативен съюз в Благоевград отбелязаха за първи път Международния кооперативен ден – 5 юли, който тази година премина под мотото: “Да противодействаме на климатичните промени с чиста продукция, екологични сгради и кристално чисти реки и природа”.

За честването, проведено в местността “Попови ливади”, пристигна и председателят на Националния съюз на Трудово-производителните кооперации Стилиян Баласопулов, който е и вицепрезидент на Европейската конфедерация на производителните кооперации.

Със собствено екологично чисто производство на козунаци и други тестени сладкиши, представителите на сатовчанската кооперация отрупаха масите, а за музикалното настроение по време на празника се погрижиха танцьорите от ансамбъл “Неврокопчанче” и народният изпълнител Стоян Джаджев.

В честването се включиха членове и симпатизанти на кооперациите в Благоевград, Сандански, Петрич, Якоруда, Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча. Празника уважи и кметът на Гоце Делчев Владимир Москов.

В Областния кооперативен съюз членуват 21 кооперации, в четири от тях работят трудоустроени с различни увреждания.