/ iStock/Getty Images
Районна прокуратура – Благоевград предаде на съд обвиняема за купуване на гласове преди изборите за общински съветници и кметове.
 
През септември 2019 година тя. предложила на трима от колегите си по 50 лева с цел склоняване да упражнят избирателното право на изборите за общински съветници и кметове, насрочени за 27 октомври в полза на определен кандидат. За целта те трябвало да й предоставят имената си и ЕГН. На въпроса им колко гласа са необходими за избирането на конкретното лице, жената посочила - 250.
 
Управителят на дружеството изразила недоволството си от подобни предложения, а колегите на жената не се съгласили да предоставят личните си данни и да получат имотна облага за гласуване в полза на определен кандидат за общински съветник в община Благоевград.

Арестуваха перничанка за купуване на гласове

Бил подаден сигнал до Централна избирателна комисия, станал повод за извършване на проверка и образуване на наказателно производство.
 
След проведено досъдебно производство и внесен в съда обвинителен акт, предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.
 
Районна прокуратура Благоевград