В Благоевград честват Деня на Европа
В Благоевград честват Деня на Европа / снимка: Дарик-Благоевград, архив

ГЕРБ-Благоевград организира честване на Деня на Европа, който се отбелязва на 9 май. Събитието е под патронажа на българския евродепутат от групата на ГЕРБ в Европейския парламент Мария Неделчева и народния представител в 41-то Народно събрание Йордан Андонов.

Ще бъде открита изложба на карикатури „България и Европа”, предоставена от Информационното бюро на Европейския парламент в България. Експозицията ще е подредена в пространството около фонтаните пред общината. Програмата включва още рецитал за създаването на Европейския съюз и викторина с въпроси на европейска тематика, отговорите на които ще носят на любознателните благоевградчани награди.

По-късно евродепутатът Мария Неделчева ще изнесе публична лекция на тема „Политиките на ЕС и бъдещето на България в общността” пред студентите от Стопанския факултет в зала 114 на 1-ви учебен корпус на ЮЗУ „Неофит Рилски”. Дискусията е отворена за всички студенти, желаещи да научат повече за европейските младежки политики и възможностите, които членството на България в ЕС предоставя на българските граждани.