В Банско започва кампания по кастриране на бездомни кучета
В Банско започва кампания по кастриране на бездомни кучета / netinfo

Община Банско стартира кампания по кастриране на бездомните кучета, увери кметът Георги Икономов по време на изнесена приемна. Акцията ще обхване всички населени места в общината, а целта е да бъде решен проблемът с нарасналия брой безпризорни четириноги.

Градоначалникът се срещна с жители на общината, като по време на инициативата бяха обсъдени проблемите в населените места и бяха набелязани мерки за решаването им. В село Кремен, освен въпросът с бездомните кучета, беше засегнат и този за намаления брой на лицата, наемани по националните програми за временна заетост. Заинтересованите получиха уверението на кмета, че ще бъдат своевременно информирани и включени при стартирането на нови програми.

На изнесения приемен ден в Добринище, Икономов се срещна и с членовете на Настоятелството на читалище „Димитър Благоев“. Там бяха обсъдени въпроси, касаещи поддръжката на материалната база и финансиране на  културните мероприятия, организирани в града.

Кметът обеща съдействие за разрешаване на поставените проблеми и допълни, че е в ход подготовката на проектна документация за включване на читалището по Програма за енергийна ефективност, финансирана с европейски средства от новия програмен период.

„За мен е важно да знам какви проблеми има населението и да търсим начин за тяхното решаване. Радвам се, че интересът на хората е голям и така лично мога да се срещна с тях и да чуя тревогите им“, каза в края на приемния ден Икономов и допълни, че е възложил да бъде изготвена прогнозна справка за средствата, необходими за реализирането на общинска програма за временна заетост, насочена към социално слаби представители на местното население.