/ Община Благоевград

Главният архитект на община Благоевград – Васил Тинчев, бе уволнен дисциплинарно. Новината потвърди днес кметът д-р Атанас Камбитов. Причина за раздялата със специалиста са сериозни пропуски при издаване на строително разрешение за имот в центъра на Благоевград.

По случая е внесена жалба от благоевградчанин, който уличава архитекта в издаване на строително разрешение на сграда в съседен на него имот, без да са уведомени за това заинтересованите страни.

„Направихме проверка по казуса. Установихме редица нередности - от неспазена кота корниз до неспазени отстояния, до над 15% завишена разгъната застроена площ, сменени паркоместа и т. н.”, заяви днес кметът Камбитов.

Последната капка на търпението преляла, когато архитектът заявил пред кмета, че не е негов ангажимент да следи дали проектите отговарят на изискванията.

„В интерес на истината имах предварителен разговор с Тинчев, съвсем коректно го помолих доброволно да се разделим по нормален начин. Аз имам своите претенции, заповедта вече е факт”, категоричен бе Камбитов.

Арх. Васил Тинчев не бе открит за коментар. През целия ден той не отговаряше на мобилния си телефон.