Уволниха директорите на НП Пирин,  Рила и РИОСВ
Уволниха директорите на НП Пирин, Рила и РИОСВ / cнимкa: Sofia Photo Agency

Директорите на националните паркове "Пирин" и "Рила", Георги Грънчаров и Красимир Кацарски, са отстранени от длъжност, научи Дарик.

От пост е свален и директорът на РИОСВ - Благоевград Ангел Георгиев. Ръководителят на Басейнова дирекция в областния център Вили Динов също е получил заповед да освобождаване, той обаче бе депозирал оставката си още преди две седмици.

Длъжността директор на НП "Пирин" временно ще изпълнява заместникът на Георги Грънчаров - Страхил Христов. Засега не е известно кой ще изпълнява административното управление в парк "Рила".

Четиримата шефове в Пиринско губят постовете си, след подписани заповеди от министъра на околната среда и водите Нона Караджова. Занапред всички регионални директори на ведомства от системата на МОСВ ще бъдат назначавани само след проведен конкурс.

Конкурсите за директори все още не са обявени. Документи за допускане до участие се приемат до 24 декември. Източници на Дарик информираха, че уволненият от парк "Пирин", Георги Грънчаров, е сред кандидатите за нов директорски мандат.