Университетски преподавател простреля приятелката си
Университетски преподавател простреля приятелката си / снимка: БГНЕС

47-годишната Катерина Самарджиева, която бе простреляна снощи в село край Благоевград, е в кома и с опасност за живота.

Самарджиева бе простреляна снощи към 21 часа във вила в благоевградското село Логодаж. С линейка на ЦСМП – Благоевград пострадалата бе приета директно в отделението по реанимация на МБАЛ - Благоевград в контактно състояние. Там тя е обяснила, че е простреляна два пъти, съобщиха лекари.

Стрелецът е 62-годишният Пламен Алексов, с когото простреляната живеела на семейни начала. Прострелването е станало след скандал, стрелецът имал по главата одрасквания, причинени най-вероятно от жената, с която живял във вилата край пътя за ГКПП "Станке Лисичково". Катерина Самарджиева е активист на ГЕРБ. Тя е сестра на ЮЗУ-преподавателя доцент Костадин Самарджиев.

Стрелецът е задържан, на разпита обяснил на полицаите, че е прострелял Самарджиева, почиствайки пистолета си. Оръжието на Алексов не е законно притежавано, иззето е за експертизи, по неофициална информация стрелецът е употребил алкохол. Веднага след приемането на простреляната в ОАРИЛ е свикан лекарски екип, който я е оперирал в продължение на 4 часа.

Самарджиева имала две рани от куршум - първата между дясната гърда и ключицата и втора - в дясната страна на кръста. В простреляната не е открит проектил, такъв липсвал и на рентгеновите снимки. Така двете рани са входна и изходна. Най-вероятно Самарджиева е простреляна с един куршум отгоре надолу, което означава, че е била в седнало положение.

Куршумът е поразил десния бял дроб, има хемо и пневмоторакс, засегнат е и десният бъбрек. В гръдната кухина на простреляната се е изляла към 300-400 милилитра кръв. Простреляният дроб е дрениран, Самарджиева е поставена в медикаментозна кома и на апаратно дишане.

Съществува реална опасност за живота й, уточниха за БГНЕС лекарите от ОАРИЛ. По неофициална информация стрелецът и простреляната са университетски преподаватели в местен ВУЗ.