Уличиха полицаи в жесток побой
Уличиха полицаи в жесток побой / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив

Един от лидерите на БСП в Гоце Делчев, Николай Абаджиев, алармира, че полицаите в града са малтретирали жестоко 34-годишния му съгражданин Благой Падарски.

Младият мъж, който е криминално проявен, бил настанен в местната болница с комоцио, а близките му обвиняват началника на полицейското управление в Гоце Делчев Николай Тонев в бездействие и умишлено прикриване на случая, станал на 16 март.

В късния следобед днес от пресцентъра на Областната полицейска дирекция в Благоевград разпространиха официална версия.

"В РУП-Гоце Делчев е получено съобщение от Д.П., че на същата дата около 02.00 часа от терасата на жилището си забелязва как криминално проявения Благой Падарски чупи задното стъкло на собственият му лек автомобил марка "Фолксваген", паркиран пред блока, в който живее. След  проведени издирвателни мероприятия, е установен извършителят на деянието, като същият е доведен за провеждане на разговор в РУП-Гоце Делчев. По време на разговора, в присъствието на адвокат, Благой се оплаква от силни болки в крака и същевременно заявява, че нараняването на крака е получил предния ден в близост до блока в който живее. Във връзка със задържането му, е заведен на медицински преглед в Спешния център в града и е препратен в приемен кабинет при МБАЛ "Иван Скендеров", тъй като съобщава за здравословни проблеми. В приемния кабинет, в присъствието на полицейските служители, лицето заявява, че желае да остане под лекарско наблюдение в болницата за собствена сметка. За престоя в медицинското заведение на Благой Падарски е осигурена охрана при условияна на чл. 34. Днес в 12.50 часа, след изтичане на мярката задържане до 24 часа, Благой е освободен, като му е връчена призовка за явяване при разследващ полицай, при когото два часа по-късно, същият се явява лично. Срещу Благой Падарски е повдигнато обвинение по чл. 216 от Наказателния кодекс. Срещу него има два броя досъдебни производства за взломни кражби", се сочи в съобщението на полицейската дирекция в Благоевград.