Учители и ученици от Петрич 7 дни в Испания по работен проект
Учители и ученици от Петрич 7 дни в Испания по работен проект / netinfo
Петима учители и четирима ученици от Трето основно училище „Гоце Делчев” - Петрич се завърнаха от Испания, където седем дни работиха по проект, спечелен от учебното заведение.

Проектът, с работно заглавие „Изкуството ми помага да опозная по-добре моя регион” на програма „Коменски", събира за втори път педагози от Турция, Испания и България.

През есента на миналата година домакин на работната среща бе Петрич, а през май 2009 г. е предвидено посещение на испанци и българи в турския град Елазъ.

Преподавателят по английски език и главен координатор на проекта Мария Димова изрази своето задоволство от проведените мероприятия.

Българите бяха 5 дни в Сокоямос в провинция Кастилия ла Манча, където се намира училището на испанските им партньори. Последните два дни от визитата педагозите и учениците от Петрич посетиха Мадрид и разгледаха забележителностите на испанската столица.

По време на престоя в Сокоямос за българските и турските партньори бяха организирани посещения в Толедо и Кампо де Криптана - родното място на Мигел де Сервантес, където са разположени прословутите вятърни мелници от прозведението му „Дон Кихот”.