Ученици закусват с ракия и шкембе в Благоевград
Ученици закусват с ракия и шкембе в Благоевград / netinfo
В Благоевград търговци и собственици на питейни заведения масово продават алкохолни напитки на ученици, въпреки действащата Наредба за обществения ред, която предвижда драстични глоби за констатирани нарушения. Това обяви на пресконференция днес председателят на ОбС Костадин Хаджигаев.

Общинарите в областния център са получили серия сигнали, че ученици в Математическа гимназия закусват с ракия и други питиета в намиращото се на метри заведение "Строител". Лично председателят Костадин Хаджигаев е сезирал РПУ- Благоевград и кметската администрация за вземане на неотложни мерки срещу собствениците на барове и кафенета за прилагане на сурови наказания.

Съгласно утвърдената наредба, глобите за продажба на спиртни напитки и цигари на малолетни и непълнолетни са 500 лева, за първо нарушение и 2000 лева за повторно. Хаджигаев ще поиска от кметска администрация справка, относно броя на съставените за последните 2 години актове и отчет за събраните в този период парични средства от наложените глоби.