/ Трето ОУ
35 изкачени върха, 44 посетени езера и 51 водопада - с такава уникална колекция могат да се похвалят от гоцеделчевския клуб „Пирински стражи“ към Трето ОУ „Братя Миладинови“.

Пирински стражи
Снимка: Трето ОУ

Всяко излизане сред природата носи на малките туристи незабравими емоции, подобрена двигателна и физическа култура, грижи за здравето и опазване на природните богатства на България.

Пирински стражи
Снимка: Трето ОУ

Пирински стражи
Снимка: Трето ОУ

„С много усилия, ангажираност и търсене на средства, ние все пак успяхме да осъществим тези походи с нашите ученици и родителите им. Радваме се, че все повече хора искат да усетят енергията, която дава планината, радваме се, че създадохме клуб, който е полезен и същевременно подобрява отношенията между учител – ученик – родител.

Гоцеделчевски ученици с 25 призови места от конкурси само за три месеца

Все повече ученици и родители искат да се включат към клуба, което изключително много ни радва. Но все пак имаме и период на подготовка и прием в клуба, защото планината крие и много опасности“, признават  ръководителите на клуба Славка Жостова, Лозана Грозданова и Александър Халачев.

Пирински стражи
Снимка: Трето ОУ

Пирински стражи
Снимка: Трето ОУ


„За съжаление нямаме собствен бюджет, за да бъде безплатно всичко на децата, т.е. транспортът и застраховките, но все пак намираме съмишленици и подкрепа – това са родителите на туристите и директорътна Трето ОУ, за което сме изключително благодарни.

В голяма полза ни е и това, че от нас – ръководителите, има и такива, които са завършили професионални курсове за туристически и планински водачи, както и курсове за първа долекарска помощ, за което също не ни се налага да заплащаме“, допълват ръководителите на клуба.