Ученици и полицаи заедно в акция за безопасно шофиране
Ученици и полицаи заедно в акция за безопасно шофиране / netinfo

Акция под надслов "Шофьори, обичайте децата, не скоростта! Шофьори обичайте децата, не алкохола! Шофьори обичайте децата, не наркотиците!" организираха ученици от ОбСНВ, II ОУ "Димитър Благоев и служители на сектор "Пътна полиция" в Благоевград.

В рамките на инициативата възпитаници на учебното заведение, заедно с полицаи раздаваха рисунки с детски ръчички и послания за отговорно и безопасно шофиране. Десетки шофьори бяха спрени и получиха детските творби.

Ученици и полицаи заедно в акция за безопасно шофиране
netinfo

Те признаха, че правилата са да се спазват, а отговорността е на всеки един от участниците в движението."Поводът за проявата е смъртта на поредното дете по пътищата на България. Децата нямат вина за това, което се случва, но ние възрастните имаме", коментира председателят на ОбСНВ д-р Теменужка Любенова.

"Отговорността за престъпленията по пътищата е на всички нас. В голяма степен тя е и на родителите. Родителят е този, който трябва да научи детето си да слага обезопасителен колан и да дава пример за отговорно шофиране", категорична бе инсп. Елена Чамишка, инспектор към сектор "Пътна полиция" към ОД МВР - Благоевград.

Преди акцията с разпространяване на посланията, децата от II ОУ се запознаха с колите и моторите на КАТ, отличителните им знаци.

Ученици и полицаи заедно в акция за безопасно шофиране
netinfo