Ученици дискутират  превенцията на СПИН
Ученици дискутират превенцията на СПИН / netinfo
Кратки лекции, образователни филми, интерактивни игри и презентации ще се проведат по време на образователния семинар за превенцията на СПИН в АУБ, съобщиха от учебното заведение.

В семинара ще вземат участие и гости от Българския червен кръст, както и от Общинския съвет по наркотични вещества – Благоевград.

Семинарът ще бъде открит от 14:30 часа в Аудиториума.

Един от проектите, който също спечели финансиране от „Младежи за промяна”, се осъществи на 19-и април, когато в сградата на АУБ се откри изложба с творби на талантливи младежи от Благоевград, и се проведе концерт. Събитието, озаглавено „Какво можем да направим”, и организирано от гимназистите Анита Крамарска и Мария Борисова, събра публика над 30 човека и даде поле за изява на младите участници.

Изложбата е отворена за посетители до 26-и април и излага произведения на петима творци: Анита Крамарска, Андриана Андреева, Яна Попова, Грета Милкова и Деница Пигова. Творбите могат да се закупят, като получените средства ще се използват за благотворителни цели и закупуване на материали за младите арт-таланти на Благоевград.