Ученици дариха играчки на ЦДГ № 1 в Разлог
Ученици дариха играчки на ЦДГ № 1 в Разлог / снимки: Община Разлог

Ученици от Разлог подариха своите играчки на детска градина № 1 в град Разлог. Завладени от Коледната атмосфера и желанието да направят нещо добро, учениците от 5 "а" клас към СОУ "Братя Петър и Иван Каназиреви", с класен ръководител Соня Крънчева, организираха акция по събирането и даряването на детски играчки.

Идеята се ражда спонтанно в навечерието на коледно-новогодишните празници. Тя е приета от всички ученици с голям ентусиазъм. Младежите от Разлог решават да зарадват малките деца от детска градина № 1 с част от собствените си играчки - подаръци и собственоръчно направени картички с поздрави.

С тази своя постъпка учениците отново доказаха, че е не нужно много, за да се зарадват детските сърца. Педагозите от детското заведение Надежда Благоева и Елена Халавачева благодариха за инициативата на петокласниците, а малките деца поздравиха каките и батковците с песни и стихотворения.

Благородната инициатива беше обвързана с посланието, че Коледа означава доброта и хармония. Ден по-рано учениците от 5 ”а” клас към СОУ ”Братя Петър и Иван Каназиреви” представиха коледарски и сурвакарски обреди и обичаи.

Петокласниците поканиха своите родители, баби и дядовци на театрална постановка, представяща характерни обреди и обичаи, изпълнявани на Коледа и Нова година. Облечени в прекрасни разложки носии, те просълзиха своите гости с театралното си майсторство и певчески заложби. Постановката е реализирана в съответствие с учебната програма по литература за 5 клас, а режисурата е дело на Л. Джолева.