Учебните заведения в Гоце Делчев са готови да посрещнат зимата
Учебните заведения в Гоце Делчев са готови да посрещнат зимата / netinfo
Училищата и детските градини в Община Гоце Делчев са готови за зимния сезон, съобщи началникът на отдел "Просвета” в общината Васил Мишев.

Отоплението в учебните заведения е пускано още от месец октомври в някои по-хладни дни, а в детските градини парното е работело всеки ден.

"След въвеждането на делегираните бюджети директорите трябва да проявят мениджърски способности и да определят приоритетите си, така че парите да стигнат за отопление, без това да е за сметка на другите текущи разходи", допълни Мишев. Според него не се очакват проблеми в това отношение и определено няма да има ученици, които ще студуват.

Само евентуални аварии при много ниски температури през зимния сезон могат да доведат до понижаване на температурите в класните стаи, но в такъв случай ще се реагира своевременно, увери Мишев. До 5-о число на всеки месец директорите правят заявки в общината за необходимото количество гориво. Две са фирмите доставчици на гориво за учебните заведения – за град Гоце Делчев – ЕТ „Георги Козарев”, а за селата – „Кондор къмпани ойл”.

По-голямата част от учебните заведения на територията на общината разчитат на парното през студените месеци. Училищата в селата Брезница и Корница, които все още са на твърдо гориво, са презаредени с дърва, каза още Васил Мишев.

Смяната на дограмата в учебните заведения помага много за запазване на оптимални температури в класните стаи, допълни още Васил Мишев.