Убиха мъж в дискотека на полицай
Убиха мъж в дискотека на полицай / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив

Млад мъж от петричкото село Михнево е умрял след нанесен му жесток побой в дискотека, собственост на полицейски служител от управлението в Петрич.

От Спешния център в южния град подали сигнал в нощните часове за починал мъж от множество травми. На място веднага изпратили полицейски екип, който установил, че починалият е Димитър Груев, на 30 години от Михнево. Той е баща на едно дете, съпругата му е тежко болна, предстои й животоспасяваща операция, съобщиха съседи на загиналия мъж.

Извършен е оглед на местопроизшествието. В петричката полиция са задържани за 24 часа трима млади мъже от село Рупите. Издирват се още двама, които са участвали в инцидента, съобщиха от полицейския пресцентър.

От управлението в Петрич отказаха коментар по случая. Свидетели на инцидента разкриха пред Дарик, че нощното заведение, в което е извършено престъплението, се стопанисва неофициално от полицейския служител Евтим Каламски, познат като Тиме. Говори се, че част от замесените са служители на реда. Хора от Михнево казаха, че самият собственик е нанасял побой над Димитър Груев. Дискотеката се помещава в сградата на детска градина.

По случая е образувано досъдебно производство и е сезирана прокуратурата.