Тъстът на Панюков: Манчо да изгние в килията, червеите да го изядат
Тъстът на Панюков: Манчо да изгние в килията, червеите да го изядат / Снимка: Дарик - Благоевград
Манчо Панюков отказа да говори пред магистратите
22696
Манчо Панюков отказа да говори пред магистратите
  • Манчо Панюков отказа да говори пред магистратите

Петчленен състав на Окръжния съд в Благоевград, председателстван от магистрата Иво Харамлийски, даде ход на делото срещу детеубиеца от Осиково Манчо Панюков, след като отхвърли като неоснователни исканията му за закрит процес и съкратено следствие.

В съдебната зала започна разпит на пострадалите на 4 февруари роднини на съпругата на подсъдимия-Биляна Панюкова, която почина в "Пиригов" 40 дни след като Манчо закла двете й деца Иво и Еди и подпали с 9 литра бензин дома на баща й Мурад Парапанов.

"Манчо е дявол в човешка кожа. Доживотната присъда му е малко", каза със сълзи на очи майката на Биляна и тъща на Панюков - Фикра Парапанова.

Тъстът на Панюков Манчо да изгние в килията червеите да го изядат
netinfo

Като частни обвинители и граждански ищци, съдът конституира родителите на Биляна-Мурад и Фикра Парапанови, лелите й Емилия Дедьова, Анифе Зелева, Биляна Парапанова и чичото Марин Караилиев. Роднините на Парапанови, които оцеляха въпреки тежките изгаряния, предявиха искове за имуществени и неимуществени вреди в размер на 340 000 лева.

Тъстът на Панюков Манчо да изгние в килията червеите да го изядат
netinfo

Бащата, обезглавил синовете си, отказа да говори пред съда днес. Той заяви, че ще изслуша свидетелите и на по-късен етап ще даде показания.

Бащата на Биляна - Мурад Парапанов, разказа пред Дарик, че Манчо е казвал пред хора от селото, че ще заколи децата и жена си. Месеци преди да подпали къщата и да посече децата си 20-сантиметров нож, Манчо връзвал гола Биляна на гробищата в Гоце Делчев, където живеели в апартамент, проигран на черно тото по-късно от него, каза Мурад Парапанов.

 

Тъстът на Панюков Манчо да изгние в килията червеите да го изядат
netinfo

"Дори доживотната присъда е малко за този изверг, но в България няма смъртно наказание. Нека червеите да го изядат в килията, той взе най-скъпото в живота ни. Чакаме с Фикра всеки ден господ да ни прибере при Биляна и при внучетата Иво и Еди", каза ридаейки Мурад Парапанов.

Още от Мурад Парапанов чуйте в звуковия файл.