Търсят директори на четири училища в областта
Търсят директори на четири училища в областта / снимка: Дарик-Благоевград, архив

Регионалният инспекторат по образование в Благоевград обяви конкурс за заемане на длъжността директор на четири общински училища.

Свободните позиции са за Професионална гимназия по селско стопанство и туризъм „Ал. Константинов” в Банско, Професионална гимназия по текстил и облекло в Благоевград, ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в село Блатска, община Хаджидимово,  и Гимназия „ П. К. Яворов” в Петрич.

Срокът за подаване на документи изтича на 9 декември, информираха от просветния инспекторат в областния град.

Изискванията към кандидатите е да са български граждани, да отговарят на изискванията на чл. 40, ал. (4) от ЗНП; да не са осъдени на лишаване от свобода с влязла в сила присъда за умишлено престъпление, да не са лишени от правото да упражняват професията си и да не страдат от заболявания и отклонения, които застрашават живота или здравето на децата и учениците; да не им е налагано дисциплинарно наказание „уволнение";да притежават диплома за завършена образователно-квалификационна степен на висшето образование „бакалавър" или „магистър"; да имат придобита професионална квалификация „учител” или педагогическа правоспособност; да притежават специалност от дипломата за висше образование, позволяваща им да изпълняват нормата за задължителна преподавателска работа като директор; да имат не по-малко от 3 години учителски трудов стаж по смисъла на чл. 19, ал. 1 и ал. 2 от Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж; да притежават документ за компютърна грамотност. Притежаването на документ за  ползването на чужд език е предимство.