Търговец от село Краище отнесе 4000 лева глоба заради контрабандни цигари
Търговец от село Краище отнесе 4000 лева глоба заради контрабандни цигари / Снимка:dariknews.bg

Районен съд-Разлог потвърди наказателното постановление, издадено от Митница Югозападна, с което на търговеца Джемал Горелски от село Краище, община Белица,  е наложено административно наказание „имуществена санкция" от 4 000 лева, заради контрабандни цигари.

На 8 януари миналата година митнически служители са извършили проверка в търговския обект, стопанисван от Горелски и зад щанда в кашон са отрили тютюневи изделия облепени с бандерол  „DUTY FREE". След проверката на търговеца-нарушител е съставен акт, а след него и наказателно постановление от началника на Митница Югозападна, с което е наложено 4000 лева глоба, който той обжалва в разложкия съд. Освен това е наложено лишаване от право да се упражнява дейност в обекта на нарушението за срок от 1 месец.

Магистратите счетоха, че нарушението е описано правилно, а жалбата е неоснователна и потвърдиха наказателното постановление. Решението на съда, подлежи на обжалване в 14-дневен срок от съобщението на страните пред Административен съд-Благоевград.