ТВ Европа: Натравяне с месо от магазини Европа е невъзможно
ТВ Европа: Натравяне с месо от магазини Европа е невъзможно / netinfo

"Натравяне с месо от магазини "Европа" е невъзможно. Фактът, че няма регистрирани други случаи на натравяне е в подкрепа на това твърдение. Вече инициирахме проверка от ДВСК. Ще предоставим всякаква необходима информация на всички разследващи органи по случая, като сме убедени, че правотата ни ще бъде доказана веднага след становището на съдебна медицина."

Това се казва в официална позиция на ръководството на ТВ "Европа", получена на електронната поща на Дарик, по повод изтекла информация, че починалият мъж от Дупница е натровен с месо, закупено от магазин от ТВ "Европа" в Благоевград.

"Най-искрено изказваме съболезнования на близките на починалия и се надяваме съпругата му бързо да се възстанови. Категорично обаче отхвърляме възможността натравянето да се е случило след закупуване на месо от ТВ "Европа", посочва Васил Василев - мениджър „Месо и месни продукти” към ТВ "Европа".

"Месечно във веригата магазини се продават около 300 тона месо, като само супермаркетът в Благоевград продава средно около 12 тона за месец. Това означава, че среднодневният брой на хората, които си купуват месо от наши магазини е около 7 000 човека, 300 от тях са клиенти на магазина в Благоевград”, пише още в документа.

"ТВ "Европа" работи с водещи производители на месо и месни продукти. Всяка доставка е съпроводена с търговски документи, за срок на годност, условия за съхранение и произход", подчертават още от търговската верига.