Трима са арестувани за убийството на Банскалията
Трима са арестувани за убийството на Банскалията / снимка: Дарик-Благоевград


Трима души са арестувани във връзка с убийството на председателя на фен клуб „Пирин”  Димитър Сукалински - Банскалията.

В полицейския арест се разпитват  Христо Христов, известен с прякора Катинарчето и Спас Покровнишки, който е съден за групово изнасилване. Той е разследван и за други тежки криминални престъпления, съобщиха източници на Дарик.  

В момента се извършват процесуално следствени действия. Според показанията им ще се установи дали те са убийците на Банскалията.

Първият, който бе задържан за убийството на Димитър Сукалински, бе криминално проявеният Златко Георгиев. Не се изключва версията един от тримата да е поръчителят на убийството.

Тепърва ще се стане ясно дали прокуратурата ще повдигне обвинения на задържаните лица. Все още досъдебното производство за убийството се води срещу неизвестен извършител.

41-годишният Димитър Сукалински-Банскалията беше открит мъртъв в дома му в ж.к. „Еленово" в Благоевград в четвъртък около 22.00 ч. Преди това той успял да се обади на свой приятел и на родителите си, които подали сигнал на тел. 112. Около 20.30 ч. Сукалински се обадил на свой приятел с думите „Помощ, помощ". По същото време успял да звънне и на майка си с думите „заклаха ме".