Три пожара бушуваха в Благоевградско през почивните дни
Три пожара бушуваха в Благоевградско през почивните дни / netinfo
Огнеборците от Благоевград гасиха три пожара през почивните дни. Сигнал за горящ автомобил в кв. „Запад” е получен в противопожарната служба в Благоевград към 2.00 ч. през нощта вчера. На място незабавно се отправил екип от пожарникари, който установил, че гори предната част на лек автомобил м. „Опел Фронтера”. Пожарът бързо е погасен. По автомобила, собственост на жител на с. Мало село са нанесени материални щети. При извършения оглед огнеборците установили, че вероятно огънят е тръгнал от двигателя на автомобила. Работата по изясняване причините за пожара продължава.

Сухи треви и гора край с. Рилци по пътя за с. Бараково се запалиха вчера сутринта. Огънят бързо е овладян и локализиран. При пожара няма пострадали и не са застрашени жилищни сгради. Причините за възникване на пожара са в процес на изясняване.

Малко преди 12.00 ч. тази нощ се е запалил покрива на къща, намираща се на ул. “Райко Даскалов” 12 в центъра на Благоевград. Незабавно на място са изпратени три автомобила с огнеборци. Огънят бързо е локализиран и погасен. При пожара е изгоряла около 100 кв.м покривна конструкция. Бързата намеса на огнеборците предотвратява разрастването на пожара към жилищата в сградата. Нанесените материални щети са в процес на изчисляване.

Специалисти от РС ПБС и РПУ работят по установяване причините за пожара.