Три издирвани автомобила засечени на ГКПП Кулата
Три издирвани автомобила засечени на ГКПП Кулата / снимка: МВР

Четири автомобила, обявени за издирване по линия на Шенгенската информационна система, са установени на граничните ни контролно-пропускателни пунктове, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Гранични полицаи на ГКПП Кулата спрели за проверка на излизане от страната лек автомобил “Мерцедес”. Колата шофирал 38-годишният български гражданин Д.Е. При направената справка се изяснило, че луксозното возило е обявено за издирване в ШИС от Гърция.

Същия ден на ГКПП Капитан Андреево, за влизане в страната бил засечен друг „Мерцедес” с шведски регистрационен номер. Проверката установила, че регистрационният талон и номерата на автомобила са неистински. 25-годишния български гражданин К.К., шофирал автомобила, е задържан.

Вчера, други два автомобила – „Ауди А6” и „Ауди А3”, били спрени на ГКПП Кулата. Едната кола била управлявана от българина Н.М. /28 г./. За втората, шофирана от румънски гражданин, се установило, че регистрационният му талон е подправен. Инициатор за издирването на автомобилите отново е Италия, сочат данните, поместени в Шенгенската информационнна система.