Три години затвор за Бахамата
Три години затвор за Бахамата / Дарик Благоевград, Любима Калпачка

Приближеният на дупнишките бивши барети Пламен Галев и Ангел Христов, Васил Петров - Бахамата, бе лишен за пореден път от свобода.

Районен съд - Благоевград постанови срещу Бахамата присъда от 3 години затвор, при първоначален строг режим.

Магистратите признаха Васил Петров за виновен по дело за измама. През 2006 година, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил и поддържал в Стоян Георгиев Смилянски и Евгени Георгиев Смилянски, и двамата от Благоевград, заблуждението, че ще стане гарант на Стоян Георгиев Смилянски и ще го спаси от групировка, на която Стоян Смилянски дължи пари.

Бахамата получил чрез въвеждане в заблуждение 6000 лева от производителя на дограма Смилянски, като му обещал, че ще го спаси от гардове на столична групировка. Бахамата обещал на Смилянски, че ще уреди да бъде отпуснат кредит в размер на 28 000 лева от клона на "Булбанк" в Благоевград, за да плати с тях финансово засължгение към съдружниците в благоевградската фирма "Самира" Соян Друсански и Кирил Качулски. За услугата Бахамата поискал от Смилянски 6000 лева, се сочи в обвинителния акт на прокуратурата.

Благоевградският съд присъди днес на пострадалия Смиленски обезщетение в размер на 6000 лева за причинените му имуществени вреди от извършената измама. В хода на делото бяха разпитани като свидетели Стоян Друсански, Кирил Качулски и  ексохранителният бос Бисер Богдански.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд –Благоевград.

В края на 2010 година Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност в Благоевград реши да отнеме в полза на държавата недвижими имоти, собственост на дупнишкия бизнесмен Васил Петров. Производството за конфискация бе потвърдено от магистратите в Окръжен съд - Благоевград. Делото бе образувано от инспекторите на така наречената комисия "Кушлев" в Пиринско преди повече от година.

Съгласно съдебното решение, Бахамата и съпругата му Лидия, остават без имотите си на обща стойност 358 500 лева, научи Дарик. В полза на държавата се отнемат близо 29 000 квадратни метра атрактивни земеделски земи на Васил Петров, намиращи се на територията на Благоевградска област - в селата Черниче, Рилци и в землището на санданските села Струмяни, Плоски и Илинденци. Бахамата се разделя и с административна сграда, в която са ситуирани автоцентър, складови бази за авточасти и гуми в Дупница. Комисията одържавява още апартамент на Петров в симитлийското село Черниче и имот в Благоевград.